Over Mij

Ik stel mij graag aan u voor! Mijn naam is Frederique van Reeden en ik ben geboren in 1990. Ik werk eigenlijk mijn hele leven al in de paarden. Hieronder leest u mijn verhaal!

Hoe het begon

Toen ik vier jaar oud was kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden! Mijn oudere zus deed aan voltige, en dat wilde ik ook heel graag. Toen ik zes jaar werd mocht ik ook gaan ponyrijden, op een manege in de buurt. Wat later moest ik van mijn moeder kiezen tussen het paardrijden of voltigeren. Ik koos toen voor het paardrijden, en daar ben ik nooit meer mee gestopt!

Hoe het begon

Toen ik vier jaar oud was kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Mijn oudere zus deed aan voltige en dat wilde ik ook heel graag. Toen ik zes jaar werd mocht ik ook gaan ponyrijden op een manege in de buurt. Later moest ik van mijn moeder kiezen tussen het paardrijden en voltigeren. Ik koos voor het paardrijden en daar ben ik nooit meer mee gestopt!

Privéstal

Na heel wat jaren rijden op een manege wilde ik graag meer, maar een eigen paard was simpelweg te duur. Ik ben toen in mijn vrije tijd klusjes gaan doen op een privéstal en als beloning mocht ik dan rijden op de paarden daar. Daar heb ik veel geleerd over het houden van paarden. Later kochten de eigenaren een grotere stal, ook daar heb ik toen nog jaren gereden en paarden uitgebracht in de sport.

Natuurlijk wil ik op een dag Grand Prix rijden, maar ik vind eigenlijk alles leuk als het gaat om het trainen van paarden. Geduld vind ik heel belangrijk als ik met paarden werk. Het doel is simpel rijden met een paard dat graag zijn werk doet, alleen daarmee kan het hoogst haalbare uit een paard gehaald worden! 

Missie

Natuurlijk wil ik op een dag Grand Prix rijden, maar ik vind eigenlijk alles leuk als het gaat om het trainen van paarden. Geduld vind ik heel belangrijk als ik met paarden werk. Het doel is simpel rijden met een paard dat graag zijn werk doet, alleen daarmee kan het hoogst haalbare uit een paard gehaald worden! 

School & Opleiding

Na mijn middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding Paardenhouderij & Management te Barneveld. Daar heb ik een leerzame tijd gehad met stages op verschillende stallen. In eerste instantie op stallen waar ik zelf heb leren rijden, maar later ook op grote bekende stallen zoals bij Hans Peter Minderhoud en Stal van Silfhout. In die tijd werd mij duidelijk dat de dressuur en de fokkerij mij enorm fascineren!

Na mijn opleiding ben ik gaan werken en hieronder ziet u een paar onderdelen uit mijn Curriculum Vitae.

Hengstenhouderij Lauw van Vliet

Mijn eerste stage voor mijn opleiding.

 

Onderdelen:

hengstenhouderij, merriebegeleiding, opfok en handel 

Dressuurstal

Hans Peter minderhoud

Opleidingsstage bij dressuurruiter Hans Peter Minderhoud

Onderdelen:

stalwerkzaamheden

longeren en algemeen verzorging 

Stal van Silfhout

Opleidingsstage bij de dressuurstal van de familie Van Silfhout.

Onderdelen:

handel, algemene verzorging en stalwerkzaamheden

Utrechtse Manege

Na mijn opleiding heb ik onder andere als groom, instructrice en stalmedewerker op pension- en springstal "De Utrechtse Manege" gewerkt

Stal Arends

Tot in 2019 ben ik fulltime bij dressuur- en africhtingsstal "Stal Arends" in dienst geweest als stalruiter en stalmanager. 

Werk

Bij de stal waar ik jaren gereden heb, ben ik ook begonnen met werken. Naast de gewone stalwerkzaamheden, was ik ook steeds vaker paarden aan het rijden. Op springstal ‘De Utrechtse Manege’ heb ik veel paarden dressuurmatig doorgereden, maar die hindernissen waren niks voor mij! Bij Stal Arends heb ik als stalruiter veel dressuurpaarden getraind met oog op verkoop.

Mijn eigen paarden

Door de studiefinanciering die ik kreeg bij mijn opleiding kon ik mijn eerste eigen paard aanschaffen. Een super getalenteerde vos van Don Schufro x Cocktail, waar ik uiteindelijk enkele kampioenschappen mee heb gereden. Helaas heb ik hem op zeven jarige leeftijd in moeten laten slapen. Daarna kwam de leuke, niet al te grote, bruine ruin Cadeautje van Florencio x Havidoff die net zadelmak was. Deze heb ik in korte tijd zelf opgeleid en uitgebracht in het Z.

Sponsoren

Anouk Frijlink

Fotografie

Wit.png
Frederique van Reeden Dressage
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Stallen/Bezoeklocatie:

De Utrechtse Manege

Ariënslaan 4

3573PT, Utrecht

Postadres:

Frederique van Reeden Dressage

Burgemeester Fabiuspark 116

3721CR, Bilthoven

KVK: 76245586

BTW ID: NL003066024B29

IBAN: NL52 ABNA 0865 4879 44

© 2020 • Frederique van Reeden Dressage • regio Utrecht • website made by BG Webdesign (http://fb.me/bosmangroup)

Wij stellen ons niet aansprakelijk voor eventuele (inhoudelijke) type/schrijffouten op deze website.